w

Placki bananowe

Te placki bananowe to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Aromatyczne i pełne słodkiego smaku bananów. Robi się je bardzo szybko, a pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Polecam na śniadanie lub kolację.

PLACKI BANANOWE PRZEPIS

Składniki

  • banany – 2 sztuki
  • jajka – 4 sztuki
  • mąka pszenna – 2 czubate łyżki
  • sól – szczypta

Przygotowanie

1. Białka oddziel od żółtek.

2. Banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj żółtka, całość wymieszaj za pomocą widelca. 

3. Następnie dodaj mąkę i ponownie całość wymieszaj do połączenia składników.

4. Białka ubij ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj do pozostałych składników i delikatnie wymieszaj.

5. Placki smaż na średnim ogniu na odrobinie tłuszczu z obu stron do zarumienienia.

6. Podawaj z ulubionymi dodatkami.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *