w

Ciasto budyniowe bez pieczenia

Łatwe w przygotowaniu i przepyszne ciasto budyniowe na biszkoptach. Nie wymaga pieczenia, dlatego każdy bez problemu poradzi sobie z jego przygotowaniem.

CIASTO BUDYNBIOWE BEZ PIECZENIA

Składniki

  • biszkopty podłużne — ok. 30 sztuk
  • cukier — 100 g
  • budynie śmietankowe bez cukru — 2 opakowania
  • masło — 1 kostka
  • mleko — 700 ml
  • masa kajmakowa — 1 puszka
  • czekolada mleczna — 1 tabliczka

Przygotowanie

Krok 1

600 ml mleka zagotuj w rondelku z cukrem. W pozostałym mleku rozpuść budynie.

Krok 2

Do gotującego się mleka wlej masę budyniową i energicznie mieszaj do uzyskania gęstej masy. Budyń przykryj folią spożywczą i odstaw do przestygnięcia.

Krok 3

Miękkie masło utrzyj na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj budyń. Miksuj do połączenia i uzyskania gładkiego kremu.

Krok 4

Formę o wymiarach 24×24 cm wyściel papierem do pieczenia, na dnie ułóż warstwę biszkoptów. Na biszkopty wyłóż masę budyniową i następna warstwa biszkoptów. Na biszkoptach rozsmaruj masę kajmakową.

Krok 5

Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka. Polewą polej ciasto i całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *