Łatwe w przygotowaniu i przepyszne ciasto budyniowe na biszkoptach. Nie wymaga pieczenia, dlatego każdy bez problemu poradzi sobie z jego przygotowaniem.
CIASTO BUDYNBIOWE BEZ PIECZENIA
Składniki
- biszkopty podłużne — ok. 30 sztuk
- cukier — 100 g
- budynie śmietankowe bez cukru — 2 opakowania
- masło — 1 kostka
- mleko — 700 ml
- masa kajmakowa — 1 puszka
- czekolada mleczna — 1 tabliczka
Przygotowanie
Krok 1
600 ml mleka zagotuj w rondelku z cukrem. W pozostałym mleku rozpuść budynie.
Krok 2
Do gotującego się mleka wlej masę budyniową i energicznie mieszaj do uzyskania gęstej masy. Budyń przykryj folią spożywczą i odstaw do przestygnięcia.
Krok 3
Miękkie masło utrzyj na puszystą masę. Następnie stopniowo dodawaj budyń. Miksuj do połączenia i uzyskania gładkiego kremu.
Krok 4
Formę o wymiarach 24×24 cm wyściel papierem do pieczenia, na dnie ułóż warstwę biszkoptów. Na biszkopty wyłóż masę budyniową i następna warstwa biszkoptów. Na biszkoptach rozsmaruj masę kajmakową.
Krok 5
Czekoladę rozpuść w kąpieli wodnej z kilkoma łyżkami mleka. Polewą polej ciasto i całość wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.