w

Szybkie ciasteczka z marmoladą

Szybkie ciasteczka z marmoladą to propozycja na słodką przekąskę, obok której nie da się przejść obojętnie. Ciasteczka są delikatne, maślane i kruche. Do tego porcja słodkiej marmolady, która dodaje im wyjątkowego smaku i aromatu. Jeśli uwielbiacie domowe ciasteczka, te z marmoladą pokochacie od pierwszego kęsa!

SZYBKIE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS

Składniki

  • mąka tortowa – 150 g
  • masło – 100 g
  • mąka ziemniaczana – 20 g
  • cukier puder – 40 g
  • żółtko – 1 szt.
  • cukier wanilinowy – 8 g
  • sól – szczypta
  • marmolada wieloowocowa – kilka łyżek

Przygotowanie

1. Miękkie masło zmiksuj na puszysta masę z dodatkiem cukru pudru i szczypty soli.

2. Następnie dodaj cukier wanilinowy i żółtko. Ponownie całość zmiksuj do połączenia składników.

3. Na koniec dodaj mąkę tortową wymieszaną z mąkę ziemniaczaną. Ponownie wszystko wymieszaj.

4. Z ciasta uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Każdą kuleczkę spłaszcz na środku i zrób wgłębienie. Następnie wypełnij je marmoladą.

5. Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez około 15 minut do zarumienienia.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *