w

Surówka z kapusty pekińskiej

Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej. Przepis jest bardzo prosty, a składniki na surówkę możesz kupić przez cały rok. Idealny dodatek do obiadu lub na grilla!

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS

Składniki

  • kapusta pekińska — 1/2 główki
  • marchewka — 1 szt.
  • por — 10 cm
  • kukurydza — 1/2 puszki
  • jogurt naturalny — 3 łyżki
  • majonez — 1 łyżka
  • sól, pieprz — do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę pekińską drobno posiekaj.

Krok 2

Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.

Krok 3

Pora pokrój w półkrążki.

Krok 4

Kukurydzę odsącz z zalewy.

Krok 5

Do miski przełóż przygotowane składniki, dodaj jogurt naturalny, majonez, szczyptę soli i pieprzu.

Krok 6

Całość wymieszaj do połączenia składników i odstaw na ok. 10 minut, by smaki się przegryzły.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *