Rewelacyjne ciasto na herbatnikach w 15 minut, które oczaruje każdego! Przygotowanie jest dziecinnie proste i co najważniejsze nie wymaga pieczenia. Ciasto idealne na różne okazje, jak i bez okazji.
CIASTO BEZ PIECZENIA W 15 MINUT
Składniki
- śmietanka kremówka — 500 ml
- masa krówkowa — 1 mała puszka
- herbatniki kakaowe — 24 szt.
- krakersy — 24 szt.
- cukier puder — 2 łyżki
- śmietan-fix — 1 opak.
- płatki migdałów — 2 garści
Przygotowanie
Krok 1
Migdały podpraż na suchej patelni.
Krok 2
Śmietankę kremówkę ubij na sztywno z dodatkiem cukru pudru wymieszanego ze śmietan-fixem.
Krok 3
Blaszkę o wymiarach 20×20 cm wyściel papierem do pieczenia, na dnie ułóż warstwę herbatników kakaowych.
Krok 4
Na herbatniki wyłóż połowę masy śmietankowej i całość przykryj warstwą krakersów.
Krok 5
Na krakersy wyłóż połowę masy krówkowej i przykryj kolejną warstwą krakersów.
Krok 6
Na krakersach rozsmaruj pozostałą masę śmietankową.
Krok 7
Na masie ułóż warstwę herbatników kakaowych.
Krok 8
Na wierzch wyłóż pozostałą masę krówkową i posyp prażonymi płatkami migdałów.
Krok 9
Ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.