Pyszna sałatka z makaronem i brokułem, która doskonale sprawdzi się na kolację. Jest łatwa w przygotowaniu, kolorowa i pełna smaku!
Składniki
- brokuł – 1 szt.
- makaron kokardki – 150 g
- szynka – 200 g
- kukurydza – 1 mała puszka
Sos
- jogurt naturalny – 4 łyżki
- majonez lekki – 2 łyżki
- czosnek – 2 ząbki
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Makaron ugotuj al dente według instrukcji na opakowaniu, odcedź i odstaw do ostygnięcia.
- Brokuła podziel na różyczki. Gotuj w osolonym wrzątku przez około 6 minut.
- Szynkę pokrój w kostkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
- Jogurt wymieszaj z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki przełóż do jednej miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.
Smacznego!