Sałatka na każdą okazję

Sałatka na każdą okazję to lekka, kolorowa i pełna smaku pozycja obok, której nie sposób przejść obojętnie. Idealna na lunch, rodzinny obiad, przyjęcie ze znajomymi, czy kolację. Zawsze wszystkim smakuje i jako pierwsza znika ze stołu.

Składniki

  • 4 plastry ananasa z puszki
  • 1 puszka czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy konserwowej
  • 1 czerwona papryka
  • 300 g sera cheddar
  • 1 por
  • pęczek natki pietruszki

Sos

  • 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki majonezu
  • 2 ząbki czosnku
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

  1. Ser cheddar zetrzyj na tarce.

  2. Ananasa i paprykę pokrój w kosteczkę.

  3. Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy.

  4. Pora pokrój w półkrążki.

  5. Natkę pietruszki drobno posiekaj.

  6. Jogurt połącz z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem solą oraz pieprzem.

  7. Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski, dodaj sos i wymieszaj.

Udostępnij!