Sałatka na każdą okazję to lekka, kolorowa i pełna smaku pozycja obok, której nie sposób przejść obojętnie. Idealna na lunch, rodzinny obiad, przyjęcie ze znajomymi, czy kolację. Zawsze wszystkim smakuje i jako pierwsza znika ze stołu.
Składniki
- 4 plastry ananasa z puszki
- 1 puszka czerwonej fasoli
- 1 puszka kukurydzy konserwowej
- 1 czerwona papryka
- 300 g sera cheddar
- 1 por
- pęczek natki pietruszki
Sos
- 4-5 łyżek jogurtu naturalnego
- 2 łyżki majonezu
- 2 ząbki czosnku
- sól
- pieprz
Przygotowanie
- Ser cheddar zetrzyj na tarce.
- Ananasa i paprykę pokrój w kosteczkę.
- Kukurydzę oraz fasolę odsącz z zalewy.
- Pora pokrój w półkrążki.
- Natkę pietruszki drobno posiekaj.
- Jogurt połącz z majonezem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem solą oraz pieprzem.
- Wszystkie składniki wrzuć do jednej miski, dodaj sos i wymieszaj.