Przepyszne brownie, które rozpływa się w ustach. Do uzyskania idealnej konsystencji potrzebne są odpowiednie składniki, proporcje i sposób przygotowania. Zapraszam na przepis!
Składniki
- 2 jajka (temp. pokojowa)
- 120 g masła
- 200 g czekolady gorzkiej
- 100 g czekolady mlecznej
- 120 g cukru białego
- 85 g mąki pszennej
- szczypta soli
Przygotowanie
1. Formę 20×20 cm wyłóż papierem do pieczenia.
2. Czekoladę gorzką i mleczną połam na kawałki i włóż do miski.
3. Masło roztop w rondelku, gorącym zalej czekoladę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Odstaw do ostudzenia, czekolada ma pozostać płynna.
4. W misce ubij jajka z cukrem i solą na jasną i puszystą pianę. Miksując na małych obrotach powoli wlewaj czekoladę.
5. Do masy przesiej mąkę. Wmieszaj całość delikatnie rózgą kuchenną.
6. Ciasto przełóż do formy i piecz 25 minut w 170 stopniach.
7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostaw do dokładnego wystudzenia, a następnie pokrój na kwadraciki.
