Idealne brownie

Przepyszne brownie, które rozpływa się w ustach. Do uzyskania idealnej konsystencji potrzebne są odpowiednie składniki, proporcje i sposób przygotowania. Zapraszam na przepis!

Składniki

  • 2 jajka (temp. pokojowa)
  • 120 g masła
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g czekolady mlecznej
  • 120 g cukru białego
  • 85 g mąki pszennej
  • szczypta soli

Przygotowanie

1. Formę 20×20 cm wyłóż papierem do pieczenia.

2. Czekoladę gorzką i mleczną połam na kawałki i włóż do miski.

3. Masło roztop w rondelku, gorącym zalej czekoladę i mieszaj do uzyskania gładkiej masy. Odstaw do ostudzenia, czekolada ma pozostać płynna.

4. W misce ubij jajka z cukrem i solą na jasną i puszystą pianę. Miksując na małych obrotach powoli wlewaj czekoladę.

5. Do masy przesiej mąkę. Wmieszaj całość delikatnie rózgą kuchenną.

6. Ciasto przełóż do formy i piecz 25 minut w 170 stopniach.

7. Po wyjęciu z piekarnika ciasto zostaw do dokładnego wystudzenia, a następnie pokrój na kwadraciki.

Idealne brownie

Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *