w

Domowe ciasteczka z marmoladą

Tradycyjne ciasteczka maślane z dodatkiem marmolady, które smakują jak z czasów dzieciństwa. Przepis na ciasteczka z marmoladą jest bardzo prosty, a samo wykonanie nie sprawi nikomu problemu. Gorąco polecam!

DOMOWE CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS

Składniki

  • mąka pszenna – 250 g
  • miękkie masło – 150 g
  • cukier puder – 1/2 szklanki
  • żółtka – 2 szt.
  • kwaśna śmietana – 1 łyżka
  • marmolada – kilka łyżek
  • sól – szczypta

Przygotowanie

1. Masło zmiksuj z cukrem pudrem i szczyptą soli na puszystą masę. Następnie stopniowo dodaj żółtka i śmietanę.

2. Kolejno wsyp przesianą mąkę i całość zmiksuj do uzyskania jednolitej masy.

3. Otrzymane ciasto przełóż do szprycy i wyciskaj ciasteczka o dowolnych kształtach.

4. Na środek każdego ciasteczka nałóż porcję marmolady.

5. Ciasteczka wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piecz przez ok. 10-12 minut do zarumienienia.

6. Upieczone i ostudzone ciasteczka posyp cukrem pudrem.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *