Przepis na proste i przepyszne ciasteczka kokosowe. Do ich przygotowania potrzebujesz zaledwie kilku prostych składników. Kokosanki są chrupiące z zewnątrz, a w środku mięciutkie. Idealne na każdą okazję, jak i bez okazji.
CIASTKA KOKOSOWE PRZEPIS
Składniki
- wiórki kokosowe – 300 g
- białka jajek – 4 szt.
- drobny cukier do wypieków – 150 g
- aromat waniliowy – kilka kropel
- sól- szczypta
Przygotowanie
1. Białka przelej do miski i ubij na sztywną pianę z dodatkiem szczypty soli.
2. Ciągle ubijając, stopniowo dodawaj cukier, łyżka po łyżce.
3. Następnie do ubitych białek dodaj kilka kropel aromatu waniliowego.
4. Na koniec wsyp wiórki kokosowe i całość delikatnie wymieszaj za pomocą drewnianej łyżki.
5. Z gotowej masy uformuj kuleczki i przełóż je na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.
6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20 minut.