Szukasz pomysłu na prosty, ale smaczny obiad? Te soczyste pałki kurczaka z piekarnika zachwycą każdego! Danie niezwykle proste w przygotowaniu i co najważniejsze przepyszne.
PAŁKI Z KURCZAKA Z PIEKARNIKA PRZEPIS
Składniki
- pałki z kurczaka — 8 szt.
- miód — 3 łyżki
- sos sojowy — 3 łyżki
- czosnek — 3 ząbki
- imbir — 1/3 łyżeczki
Przygotowanie
KROK 1
Pałki z kurczaka umyj i osusz ręcznikiem papierowym.
KROK 2
Płynny miód wymieszaj z sosem sojowym, przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz imbirem.
KROK 3
Do pojemnika przełóż pałki, zalej przygotowaną marynatą, przykryj i odstaw do lodówki na 1 godzinę.
KROK 4
Do naczynia żaroodpornego przełóż zamarynowane pałki i zalej je resztkami marynaty, które zostaną w pojemniku.
KROK 5
Danie piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 60 minut bez przykrycia.