w

Sernik bez spodu

Zapraszam na najlepszy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Składniki przygotujesz w mniej niż 15 minut. Sernik bez spodu jest puszysty, delikatny i bardzo łatwy w przygotowaniu!

SERNIK BEZ SPODU PRZEPIS

Składniki

  • twaróg w kostce — 500 g
  • ser z wiaderka — 500 g
  • cukier  — 200 g
  • budyń wanilinowy bez cukru — 1 opakowanie
  • jajka — 5 szt.

Przygotowanie

KROK 1

Twaróg w kostce zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj ser z wiaderka, jajka, cukier i budyń. Całość zmiksuj do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.

KROK 2

Masę przelej do tortownicy (18 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Tortownicę owiń od zewnątrz folią aluminiową tak, by była całkowicie szczelna i przełóż ją do większej blaszki, którą zalej wrzątkiem.

KROK 3

Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez 1h 20 min.

KROK 4

Po upieczeniu sernik studź przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *