Zapraszam na najlepszy przepis na sernik, który zawsze się udaje. Składniki przygotujesz w mniej niż 15 minut. Sernik bez spodu jest puszysty, delikatny i bardzo łatwy w przygotowaniu!
SERNIK BEZ SPODU PRZEPIS
Składniki
- twaróg w kostce — 500 g
- ser z wiaderka — 500 g
- cukier — 200 g
- budyń wanilinowy bez cukru — 1 opakowanie
- jajka — 5 szt.
Przygotowanie
KROK 1
Twaróg w kostce zblenduj na gładką masę. Następnie dodaj ser z wiaderka, jajka, cukier i budyń. Całość zmiksuj do połączenia i uzyskania jednolitej konsystencji.
KROK 2
Masę przelej do tortownicy (18 cm) wyścielonej papierem do pieczenia. Tortownicę owiń od zewnątrz folią aluminiową tak, by była całkowicie szczelna i przełóż ją do większej blaszki, którą zalej wrzątkiem.
KROK 3
Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piecz przez 1h 20 min.
KROK 4
Po upieczeniu sernik studź przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika.