w

Sałatka z zupki chińskiej

Ciekawy przepis na sałatkę z wykorzystaniem makaronu z zupki chińskiej. Sałatka świetnie smakuje i jest bardzo łatwa w przygotowaniu. Doskonale sprawdzi się na kolację lub na drugie śniadanie do pracy czy szkoły. Można ją także przygotować na spotkanie ze znajomymi. Szybko znika ze stołu!

SAŁATKA Z ZUPKI CHIŃSKIEJ PRZEPIS

Składniki

  • zupka chińska – 1 opakowanie
  • szynka – 200 g
  • żółty ser – 150 g
  • jajka – 4 szt.
  • papryka konserwowa – 4 kawałki
  • kukurydza konserwowa – 1/2 puszki
  • por – ok. 10 cm
  • ogórki konserwowe – 3-4 szt.
  • majonez – 2 łyżki
  • jogurt naturalny – 3 łyżki
  • czosnek – 2 ząbki
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. We wrzątku rozpuszczamy przyprawy z zupki oprócz oleju. Zalewamy nim pokruszony makaron i pozostawiamy na kilka minut do napęcznienia.

2. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę.

3. Szynkę, ser, paprykę i ogórki również kroimy w kosteczkę.

4. Kukurydzę odsączamy z zalewy, pora kroimy w półkrążki.

5. Majonez mieszamy z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem tworząc sos.

6. Wszystkie składniki przekładamy do miski, dodajemy sos i mieszamy.

Smacznego!

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *