w

Sałatka z pieczarek marynowanych

Pyszna i łatwa w przygotowaniu sałatka z pieczarek marynowanych, która doskonale sprawdzi się na kolację i nie tylko. Jeżeli raz jej spróbujesz, to będzie już pojawiać się na Twoim stole regularnie!

SAŁATKA Z PIECZAREK MARYNOWANYCH PRZEPIS

Składniki

  • pieczarki marynowane — 1 mały słoiczek
  • tuńczyk w sosie własnym — 1 puszka
  • kukurydza — 1/2 puszki
  • czerwona cebula — 1 szt.
  • jajka — 5 szt.
  • ogórki konserwowe — 3-4 szt.
  • majonez — 3 łyżki
  • jogurt naturalny — 2 łyżki
  • sól, pieprz — do smaku

Przygotowanie

KROK 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.

KROK 2

Czerwoną cebulę oraz ogórki konserwowe również pokrój w kosteczkę.

KROK 3

Kukurydzę oraz tuńczyka odsącz z zalewy.

KROK 4

Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój w plasterki.

KROK 5

Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.

KROK 6

Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *