w

Rożki z pieczarkami

Niedroga i smaczna przekąska, którą można podać na wiele okazji. Rożki z pieczarkami są bardzo proste w przygotowaniu, ładnie prezentują się na talerzu i co najważniejsze rewelacyjnie smakują.

ROŻKI Z PIECZARKAMI PRZEPIS

Składniki

  • ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • pieczarki – 250 g
  • ser mozzarella – 150 g
  • cebula – 1 szt.
  • ketchup – kilka łyżek
  • jajko – 1 szt.
  • sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

1. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na odrobinie tłuszczu.

2. Następnie dodaj drobno pokrojone pieczarki i duś do momentu, aż odparuje z nich woda. Pod koniec całość dopraw solą oraz pieprzem.

3. Ser zetrzyj na tarce o małych oczkach.

4. Ciasto francuskie podziel na kwadraciki o boku ok. 10 cm. Na każdy z nich nałóż odrobinę ketchupu, startego sera i łyżkę pieczarek z cebulą. Sklej brzegi dociskając widelcem tworząc trójkąty. Wierzch ponacinaj delikatnie nożem.

5. Tak przygotowane rożki przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia. Każdy posmaruj roztrzepanym jajkiem.

6. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez 15 minut.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *