Przepis na kolorową i przepyszną sałatkę z makaronem, jajkiem i warzywami. Idealnie sprawdzi się na kolację lub jako przekąska na imprezowy stół.
KOLOROWA SAŁATKA PRZEPIS
Składniki
- makaron — 150 g
- jajka — 4 szt.
- ogórek świeży — 1 szt.
- papryka czerwona — 1 szt.
- kukurydza konserwowa — 1/2 puszki
Sos
- majonez — 2 łyżki
- jogurt naturalny — 2 łyżki
- czosnek — 2 ząbki
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie zgodnie z czasem podanym na opakowaniu, odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
Krok 2
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 3
Paprykę czerwoną i ogórka pokrój w kosteczkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Majonez wymieszaj z jogurtem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem.
Krok 5
Wszystkie przygotowane składniki umieść w misce, dodaj sos i wymieszaj.
Smacznego!