w

Makowe ślimaczki

Wspaniała słodka przekąska, błyskawiczna i banalna w przygotowaniu. Idealna na święta i nie tylko! Aby je wykonać potrzebujemy jedynie 3 składników: ciasta francuskiego, masy makowej i żółtka.

MAKOWE ŚLIMACZKI PRZEPIS

Składniki

  • ciasto francuskie – 1 opakowanie
  • żółtko – 1 szt.
  • masa makowa – 400 g

Przygotowanie

1. Gotową masę makową rozsmaruj po całej powierzchni ciasta.

2. Następnie ciasto zwiń w rulon.

3. Roladę pokrój na kawałki o grubości ok. 1 cm i przełóż na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia.

4. Posmaruj żółtkiem i wstaw do piekarnika nagrzanego do 220 stopni.

5. Piecz przez ok. 15 minut do zarumienienia.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *