w

Dwukolorowy sernik na zimno

Dwukolorowy sernik, który pięknie prezentuje się na stole i rewelacyjnie smakuje. Lekkie i orzeźwiające ciasto w sam raz do popołudniowej kawy czy herbaty.

DWUKOLOROWY SERNIK NA ZIMNO PRZEPIS

Składniki

  • ser z wiaderka — 500 g
  • śmietanka kremówka — 200 ml
  • galaretka cytrynowa — 1 opakowanie
  • 1 galaretka ametystowa wieloowocowa — 1 opakowanie
  • okrągłe biszkopty — ok. 12 szt.
  • woda — 500 ml

Przygotowanie

Krok 1

Tortownicę o średnicy 18 cm wyłóż biszkoptami.

Krok 2

Galaretkę ametystową rozpuść w 250 ml wody. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 3

Śmietankę kremówkę ubij na sztywno. Następnie ciągle miksując, partiami dodawaj serek z wiaderka. Powstałą masę podziel na dwie części.

Krok 4

Do jednej z nich dodaj przestygniętą galaretkę ametystową, wymieszaj do połączenia. Tak przygotowaną masę wylej na biszkopty. Całość wstaw do lodówki do stężenia.

Krok 5

Galaretkę cytrynową rozpuść w 250 ml gorącej wody i odstaw do przestygnięcia.

Krok 6

Następnie przestygniętą galaretkę przelej do pozostałej masy serowej i wymieszaj. Masę wyłóż na ciasto.

Krok 7

Całość wstaw do lodówki co całkowitego stężenia.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *