w

Ciasteczka z marmoladą do kawy

Domowe ciasteczka maślane ze słodką marmoladą. Przepis jest bardzo łatwy, a ich smakiem można rozkoszować się już po półgodzinie!

CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS

Składniki

  • masło – 100 g
  • mąka pszenna tortowa – 150 g
  • mąka ziemniaczana – 1 łyżka
  • cukier puder – 50 g
  • cukier wanilinowy – 1/2 opakowania
  • żółtko – 1 szt.
  • sól – szczypta
  • marmolada – kilka łyżek

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Następnie dodaj żółtko i ponownie zmiksuj.

  2. Kolejno dodaj mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną i ponownie wymieszaj do połączenia składników.

  3. Z ciasta uformuj kuleczki wielkości orzecha włoskiego. Lekko je spłaszcz i na środku zrób wgłębienie, które następnie wypełnij marmoladą.

  4. Ciasteczka przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Piecz przez 12-15 minut do zarumienienia.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *