Prosta, smaczna i niedroga — taka jest właśnie sałatka z jajkiem i pieczarkami. Doskonale sprawdzi się na kolację, do pracy lub jako przekąska na domowe imprezy.
SAŁATKA Z SELEREM I JAJKIEM PRZEPIS
Składniki
- jajka — 4 szt
- por — ok. 10 cm
- kukurydza konserwowa — 1/2 puszki
- pieczarki marynowane — 1 słoiczek
- szczypiorek — pęczek
- jogurt naturalny — 3 łyżki
- majonez — 2 łyżki
- sól, pieprz — do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
Krok 2
Pieczarki marynowane odsącz z zalewy i również pokrój w drobną kosteczkę.
Krok 3
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 4
Pora pokrój w półkrążki.
Krok 5
Szczypiorek drobno posiekaj.
Krok 6
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, szczyptą soli oraz pieprzu.