w

Ciasto jogurtowe z galaretkami

Bardzo proste i smaczne ciasto jogurtowe z galaretkami, które pokochają zarówno dzieci, jak i dorośli. Ciasto jest bardzo łatwe w przygotowaniu i nie wymaga wielu składników. Idealne małe co nieco na popołudniowy deser.

CIASTO JOGURTOWE Z GALARETKAMI PRZEPIS

Składniki

  • 24 herbatniki
  • 4 jogurt naturalne Skyr  (po 150 g)
  • 2 galaretki cytrynowe
  • 2 galaretki truskawkowe
  • 1 l wody

Przygotowanie

Krok 1

Galaretki truskawkowe rozpuść w 500 ml gorącej wody. Odstaw do przestygnięcia.

Krok 2

Następnie do przestygniętych, ale ciągle płynnych galaretek dodaj 2 jogurty naturalne Skyr. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka minut, by masa zaczęła tężeć.

Krok 3

Na dnie formy o wymiarach 20×20 cm ułóż warstwę herbatników, a na nich rozprowadź masę truskawkową. Całość wstaw do lodówki na ok. 1 godzinę do całkowitego stężenia.

Krok 4

Galaretki cytrynowe rozpuść w 500 ml gorącej wody. Do przestygniętej galaretki dodaj dwa jogurty naturalne Skyr. Całość wymieszaj i wstaw do lodówki na kilka minut, by masa zaczęła tężeć. Następnie masę cytrynową wyłóż na masę truskawkową.

Krok 5

Na masie ułóż warstwę herbatników i ciasto wstaw do lodówki do całkowitego stężenia.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *