Pyszna i łatwa w przygotowaniu sałatka z pieczarek marynowanych, która doskonale sprawdzi się na kolację i nie tylko. Jeżeli raz jej spróbujesz, to będzie już pojawiać się na Twoim stole regularnie!
SAŁATKA Z PIECZAREK MARYNOWANYCH PRZEPIS
Składniki
- pieczarki marynowane — 1 mały słoiczek
- tuńczyk w sosie własnym — 1 puszka
- kukurydza — 1/2 puszki
- czerwona cebula — 1 szt.
- jajka — 5 szt.
- ogórki konserwowe — 3-4 szt.
- majonez — 3 łyżki
- jogurt naturalny — 2 łyżki
- sól, pieprz — do smaku
Przygotowanie
KROK 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
KROK 2
Czerwoną cebulę oraz ogórki konserwowe również pokrój w kosteczkę.
KROK 3
Kukurydzę oraz tuńczyka odsącz z zalewy.
KROK 4
Pieczarki odsącz z zalewy i pokrój w plasterki.
KROK 5
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem.
KROK 6
Wszystkie składniki przełóż do miski, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.