w

Pasta jajeczna z brokułem

Prosta do przygotowania i bardzo smaczna pasta z jajek oraz brokuła, która doskonale nadaje się do pieczywa. Urozmaici śniadanie lub kolację i będzie świetną alternatywą dla nudnych kanapek z szynką i serem.

PASTA JAJECZNA Z ROKUŁEM PRZEPIS

Składniki

  • brokuł – 500 g
  • jajka – 3 szt.
  • majonez – 2-3 łyżki
  • czosnek – 1 ząbek
  • sól, pieprz – do smaku

Przygotowanie

1. Brokuła umyj, podziel na różyczki i ugotuj w lekko osolonej wodzie. Następnie ostudź i rozgnieć widelcem.

2. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.

3. Składniki przełóż do miski, dodaj majonez, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól oraz pieprz.

4. Całość dokładnie wymieszaj.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *