Roladki z szynki konserwowej doskonale sprawdzą się na domowe imprezy i nie tylko. Są bardzo proste w przygotowaniu, ładnie prezentują się na stole i co najważniejsze wyśmienicie smakują!
ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ PRZEPIS
Składniki
- szynka konserwowa — 8 plastrów
- serek śmietankowy — 150 g
- pieczarki marynowane — 8 szt.
- ogórki konserwowe — 3 szt.
- majonez — 2 łyżki
- sól, pieprz — do smaku
Przygotowanie
1. Ogórki i pieczarki pokrój w drobną kosteczkę.
2. Do miski przełóż pokrojone składniki, serek śmietankowy, majonez i całość wymieszaj, doprawiając solą oraz pieprzem.
3. Na blacie rozłóż kawałek folii spożywczej i ułóż na niej plastry szynki (dwa na szerokość, cztery na długość) tak, by lekko nachodziły na siebie.
4. Na szynkę wyłóż przygotowany farsz, a następnie całość zwiń w roladę, chwytając za folię spożywczą.
5. Gotową roladę wstaw do lodówki na minimum godzinę, następnie pokrój na roladki o grubości około 2 cm.