w

Roladki z szynki konserwowej

Roladki z szynki konserwowej doskonale sprawdzą się na domowe imprezy i nie tylko. Są bardzo proste w przygotowaniu, ładnie prezentują się na stole i co najważniejsze wyśmienicie smakują!

ROLADKI Z SZYNKI KONSERWOWEJ PRZEPIS

Składniki

  • szynka konserwowa — 8 plastrów
  • serek śmietankowy — 150 g
  • pieczarki marynowane — 8 szt.
  • ogórki konserwowe — 3 szt.
  • majonez — 2 łyżki
  • sól, pieprz — do smaku

Przygotowanie

1. Ogórki i pieczarki pokrój w drobną kosteczkę.

2. Do miski przełóż pokrojone składniki, serek śmietankowy, majonez i całość wymieszaj, doprawiając solą oraz pieprzem.

3. Na blacie rozłóż kawałek folii spożywczej i ułóż na niej plastry szynki (dwa na szerokość, cztery na długość) tak, by lekko nachodziły na siebie.

4. Na szynkę wyłóż przygotowany farsz, a następnie całość zwiń w roladę, chwytając za folię spożywczą.

5. Gotową roladę wstaw do lodówki na minimum godzinę, następnie pokrój na roladki o grubości około 2 cm.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *