Pyszne krążki jabłkowe zamknięte w aromatycznym, chrupiącym cieście. Doskonała przekąska na długie jesienne wieczory. Przekonaj się sam jakie są dobre i wypróbuj przepis na szybki deser z jabłek, czyli smażone krążki w cieście.
Składniki
- jabłka – 3-4 sztuki
- mąka pszenna – 150 g
- mleko – 150 ml
- jajko – 1 sztuka
- cukier wanilinowy – 2 łyżki
- proszek do pieczenia – 1 łyżeczka
Przygotowanie
1. Do miski wsyp mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszaj. Następnie wlej mleko, wbij jajko, dodaj cukier wanilinowy i wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji.
2. Jabłka obierz i pokrój w plastry. Następnie z każdego kawałka wytnij środek używając np. zakrętki od napoju.
3. Każdy plaster jabłka obtocz w cieście i przełóż na rozgrzaną z tłuszczem patelnię.
4. Smaż z obu stron na złoty kolor.
5. Podawaj posypane cukrem pudrem.