w

Surówka z marchewki i jabłka

Surówka z marchewki z dodatkiem jabłka, pora i jogurtu. Zdrowy i pełen witamin dodatek do obiadu, który przygotujecie w kilka chwil. Surówka pasuje idealnie zarówno do kotletów mielonych, schabowych, siekanych kotletów z kurczaka czy pieczonego drobiu. Polecam!

SURÓWKA Z MARCHERWKI I JABŁKA PRZEPIS

Składniki

  • 4 marchewki
  • 1 duże jabłko
  • 10 cm pora
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • spora szczypta pieprzu i soli

Przygotowanie

1. Marchewki dokładnie umyć i obrać, a następnie zetrzeć na tarce do warzyw.

2. Jabłko obrać i również i zetrzeć na dużych oczkach.

3. Kawałek pora posiekać w półplasterki.

4. Składniki przełożyć do miski, dodać jogurt i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *