Surówka z marchewki z dodatkiem jabłka, pora i jogurtu. Zdrowy i pełen witamin dodatek do obiadu, który przygotujecie w kilka chwil. Surówka pasuje idealnie zarówno do kotletów mielonych, schabowych, siekanych kotletów z kurczaka czy pieczonego drobiu. Polecam!
SURÓWKA Z MARCHERWKI I JABŁKA PRZEPIS
Składniki
- 4 marchewki
- 1 duże jabłko
- 10 cm pora
- 3 łyżki jogurtu naturalnego
- 2 łyżki soku z cytryny
- spora szczypta pieprzu i soli
Przygotowanie
1. Marchewki dokładnie umyć i obrać, a następnie zetrzeć na tarce do warzyw.
2. Jabłko obrać i również i zetrzeć na dużych oczkach.
3. Kawałek pora posiekać w półplasterki.
4. Składniki przełożyć do miski, dodać jogurt i świeżo wyciśnięty sok z cytryny. Całość doprawić solą oraz pieprzem i dokładnie wymieszać.