w

Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą

Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą to kolejna pyszna propozycja niewymagająca dużych przygotowań. Idealna na kolację czy wizytę niezapowiedzianych gości.

SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS

Składniki

  • jajka — 4 szt
  • czerwona fasola — pół puszki
  • kukurydza konserwowa — pół puszki
  • seler konserwowy — 320 g

Sos

  • jogurt naturalny — 2 łyżki
  • majonez — 2 łyżki
  • sól, pieprz — do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.

Krok 2

Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy.

Krok 3

Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.

Krok 4

Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *