w

Proste ciasto z owocami

Wilgotne, puszyste i przepyszne ciasto z owocami, które wychodzi idealne za każdym razem. Idealnie sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty.

SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI PRZEPIS

Składniki

  • mąka pszenna — 300 g
  • jajka (temp. pokojowa) — 4 szt.
  • olej — 2/3 szkl.
  • cukier — 1/2 szkl.
  • proszek do pieczenia — 2 płaskie łyżeczki
  • czekolada biała — 50 g
  • owoce — maliny, borówki 

Przygotowanie

Krok 1

Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej masy.

Krok 2

Zmniejsz obroty miksera i cienkim strumieniem wlewaj olej.

Krok 3

Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy, miksując na małych obrotach.

Krok 4

Pod koniec wsyp startą na tarce białą czekoladę.

Krok 5

Ciasto przełóż do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Wierzch udekoruj owocami.

Krok 6

Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 minut, do suchego patyczka.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *