Pasta z cukinii na kanapki

Jeśli szukasz pomysłu na coś nowego do smarowania pieczywa, pasta z cukinii z pewnością zachwyci Twoje kubki smakowe.

Składniki

  • 1 cukinia
  • 1 por (biała część)
  • 4 łyżki tartego parmezanu
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • sól
  • pieprz
  • szczypta chilli

Przygotowanie

1. Cukinię zetrzyj na tarce o dużych oczkach, posól i odstaw.

2. Pora pokrój w półkrążki.

3. Na patelni roztop odrobinę masła. Dodaj pora i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość chwilę podsmaż. Następnie dodaj cukinię i całość razem, duś przez kilka minut.

4. Kolejno dodaj koncentrat pomidorowy, szczyptę pieprzu oraz chilli. Wymieszaj i chwilę jeszcze smaż.

5. Patelnię z zawartością zdejmij z ognia, dodaj parmezan i wymieszaj.

6. Gotową pastę podawaj na ulubionym pieczywie.


Udostępnij!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *