w

Ciasteczka serduszka

Ciasteczka serduszka

Kruche i maślane ciasteczka, które przygotujecie z zaledwie 4 prostych składników! Bardzo prosta receptura i maksimum smaku. Doskonały smakołyk na osłodę dnia.

CIASTECZKA SERDUSZKA PRZEPIS

Składniki

  • mąka pszenna – 250 g
  • zimne masło – 250 g
  • twaróg w kostce – 250 g
  • cukier do posypania

Przygotowanie

1. W misce umieść pokrojone w kostkę masło, mąkę i twaróg. Wyrób ciasto ręcznie lub za pomocą robota.

2. Z ciasta uformuj kulę, prósz mąką i owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na godzinę.

3. Po upływie czasu ciasto rozwiń z foli i rozwałkuj na cienki placek na stolnicy obsypanej mąką.

4. Z ciasta, za pomocą foremki w kształcie serca wykrawaj ciasteczka i ułóż je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Każde ciasteczko posyp cukrem.

5. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 minut do zarumienienia.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *