Kruche i maślane ciasteczka, które przygotujecie z zaledwie 4 prostych składników! Bardzo prosta receptura i maksimum smaku. Doskonały smakołyk na osłodę dnia.
CIASTECZKA SERDUSZKA PRZEPIS
Składniki
- mąka pszenna – 250 g
- zimne masło – 250 g
- twaróg w kostce – 250 g
- cukier do posypania
Przygotowanie
1. W misce umieść pokrojone w kostkę masło, mąkę i twaróg. Wyrób ciasto ręcznie lub za pomocą robota.
2. Z ciasta uformuj kulę, prósz mąką i owiń folią spożywczą. Wstaw do lodówki na godzinę.
3. Po upływie czasu ciasto rozwiń z foli i rozwałkuj na cienki placek na stolnicy obsypanej mąką.
4. Z ciasta, za pomocą foremki w kształcie serca wykrawaj ciasteczka i ułóż je na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia. Każde ciasteczko posyp cukrem.
5. Piecz w 180 stopniach przez ok. 15 minut do zarumienienia.