Czekoladowe ciasto z malinami

Połączenie malin i ciasta czekoladowego sprawdza się zawsze i wszędzie! Zapraszam na przepis na pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem malin. Proste i smaczne.

Składniki

  • mąka pszenna (2 szklanki)
  • olej (125 ml)
  • jajka (2 sztuki)
  • cukier (3/4 szklanki)
  • kakao (3 łyżki)
  • kefir (1 szklanka)
  • proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
  • maliny (300 g)
  • sól (szczypta)

Przygotowanie

Pamiętaj, aby składniki były w temperaturze pokojowej.

  1. Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao i sól. Wymieszaj.

  2. W osobnym naczyniu umieść jajka, cukier, kefir i olej. Wymieszaj.

  3. Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i solą przesyp do masy jajecznej i całość dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia.

  4. Przełóż masę do formy o wymiarach 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia.

  5. Maliny umyj, dokładnie osusz i rozłóż na cieście.

  6. Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut, do suchego patyczka.

Udostępnij!