Połączenie malin i ciasta czekoladowego sprawdza się zawsze i wszędzie! Zapraszam na przepis na pyszne ciasto czekoladowe z dodatkiem malin. Proste i smaczne.
Składniki
- mąka pszenna (2 szklanki)
- olej (125 ml)
- jajka (2 sztuki)
- cukier (3/4 szklanki)
- kakao (3 łyżki)
- kefir (1 szklanka)
- proszek do pieczenia (1 łyżeczka)
- maliny (300 g)
- sól (szczypta)
Przygotowanie
Pamiętaj, aby składniki były w temperaturze pokojowej.
- Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia, kakao i sól. Wymieszaj.
- W osobnym naczyniu umieść jajka, cukier, kefir i olej. Wymieszaj.
- Mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, kakao i solą przesyp do masy jajecznej i całość dokładnie wymieszaj łyżką do połączenia.
- Przełóż masę do formy o wymiarach 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia.
- Maliny umyj, dokładnie osusz i rozłóż na cieście.
- Ciasto piecz w 180 stopniach przez 45 minut, do suchego patyczka.