w

Szybkie ciasto marchewkowe

Mięciutkie, puszyste i delikatne w smaku ciasto marchewkowe. Idealny wypiek na jesień i nie tylko. Bardzo prosty w przygotowaniu i nieziemski w smaku!

SZYBKIE CIASTO MARCHEWKOWE PRZEPIS

Składniki

  • mąka pszenna – 320 g
  • marchew – 3 szt.
  • jajka – 4 szt.
  • cukier – 2/3 szklanki
  • olej roślinny – 3/4 szklanki
  • cynamon – 1 łyżka
  • sól – 1/2 łyżeczki
  • proszek do pieczenia – 2 łyżeczki

Przygotowanie

1. Wymieszaj ze sobą suche składniki: mąkę, cukier, cynamon, sól i proszek do pieczenia. Następnie wbij jajka i dodaj olej. Całość dokładnie wymieszaj do połączenia składników.

2. Marchewki obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Dodaj do pozostałych składników i ponownie wymieszaj.

3. Ciasto przełóż do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia.

4. Piecz około 55 minut w temperaturze 180 stopni, do suchego patyczka.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *