Wilgotne, puszyste i przepyszne ciasto z owocami, które wychodzi idealne za każdym razem. Idealnie sprawdzi się na deser do popołudniowej kawy czy herbaty.
SZYBKIE CIASTO Z OWOCAMI PRZEPIS
Składniki
- mąka pszenna — 300 g
- jajka (temp. pokojowa) — 4 szt.
- olej — 2/3 szkl.
- cukier — 1/2 szkl.
- proszek do pieczenia — 2 płaskie łyżeczki
- czekolada biała — 50 g
- owoce — maliny, borówki
Przygotowanie
Krok 1
Jajka utrzyj z cukrem do uzyskania puszystej masy.
Krok 2
Zmniejsz obroty miksera i cienkim strumieniem wlewaj olej.
Krok 3
Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy, miksując na małych obrotach.
Krok 4
Pod koniec wsyp startą na tarce białą czekoladę.
Krok 5
Ciasto przełóż do keksówki wyścielonej papierem do pieczenia. Wierzch udekoruj owocami.
Krok 6
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 50 minut, do suchego patyczka.