Sałatka z jajkiem i czerwoną fasolą to kolejna pyszna propozycja niewymagająca dużych przygotowań. Idealna na kolację czy wizytę niezapowiedzianych gości.
SAŁATKA Z JAJKIEM I CZERWONĄ FASOLĄ PRZEPIS
Składniki
- jajka — 4 szt
- czerwona fasola — pół puszki
- kukurydza konserwowa — pół puszki
- seler konserwowy — 320 g
Sos
- jogurt naturalny — 2 łyżki
- majonez — 2 łyżki
- sól, pieprz — do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w kosteczkę.
Krok 2
Czerwoną fasolę, kukurydzę i selera odsącz z zalewy.
Krok 3
Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, szczyptą soli i pieprzu.
Krok 4
Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.