Prosty przepis na brownie z 4 składników! Intensywnie czekoladowe, z wilgotnym wnętrzem i chrupiącą skórką. Pyszny deser, który doskonale sprawdzi się jako słodki dodatek do popołudniowej kawy czy herbaty.
BROWNIE PRZEPIS
Składniki
- mąka — 100 g
- czekolada deserowa — 300 g
- jajka — 4 szt.
- cukier — 150 g
Przygotowanie
KROK 1
Do miski wbij jajka i dodaj cukier. Wymieszaj do połączenia.
KROK 2
W rondelku rozpuść masło z czekoladą.
KROK 3
Następnie dodaj masę jajeczną oraz mąkę. Całość energicznie wymieszaj, by nie było grudek.
KROK 4
Ciepłą masę przelej do formy o wymiarach 24×24 cm wyścielonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Piecz ok. 20 minut.