w

Czosndogi

Domowe czosndogi to super pomysł na ciepłą kolację a także przekąskę na domowe imprezy. Są one bardzo łatwe w przygotowaniu i obłędne w smaku!

Składniki

  • 2 bagietki czosnkowe
  • 4 parówki
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 2 garści kukurydzy
  • 2 ogórki konserwowe
  • kilka pomidorków koktajlowych
  • 100 g żółtego sera
  • pęczek szczypiorku
  • ketchup
  • sos czosnkowy
  • garść prażonej cebulki

Wykonanie

  1. Bagietki czosnkowe przekroić wzdłuż na pół i rozchylić. Na spód wyłożyć starty na tarce ser i ułożyć na nim parówki. Do jednej bagietki 2 parówki. Wierzch posypać serem żółtym i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 10-15 minut.
  2. Paprykę, ogórki i pomidorki koktajlowe pokroić na mniejsze kawałki.
  3. Upieczone czosndogi udekorować papryką, ogórkami, kukurydzą, polać sosem czosnkowym, ketchupem i posypać szczypiorkiem i prażoną cebulką

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *