Szybka i bardzo smaczna surówka z kapusty pekińskiej. Przepis jest bardzo prosty, a składniki na surówkę możesz kupić przez cały rok. Idealny dodatek do obiadu lub na grilla!
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ PRZEPIS
Składniki
- kapusta pekińska — 1/2 główki
- marchewka — 1 szt.
- por — 10 cm
- kukurydza — 1/2 puszki
- jogurt naturalny — 3 łyżki
- majonez — 1 łyżka
- sól, pieprz — do smaku
Przygotowanie
Krok 1
Kapustę pekińską drobno posiekaj.
Krok 2
Marchewkę zetrzyj na tarce o dużych oczkach.
Krok 3
Pora pokrój w półkrążki.
Krok 4
Kukurydzę odsącz z zalewy.
Krok 5
Do miski przełóż przygotowane składniki, dodaj jogurt naturalny, majonez, szczyptę soli i pieprzu.
Krok 6
Całość wymieszaj do połączenia składników i odstaw na ok. 10 minut, by smaki się przegryzły.