w

Mizeria z cebulą

Przepis na przepyszną mizerię wzbogaconą o cebulę. Pyszny dodatek do wielu dań obiadowych i potraw z grilla.

MIZERIA Z CEBULĄ PRZEPIS

Składniki

  • ogórki świeże — 300 g
  • cebula — 1 szt.
  • śmietana kwaśna 18% — 150 g
  • sok z cytryny — 1 łyżeczka
  • sól, pieprz — do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki myjemy, obieramy i kroimy na cieniutkie plasterki.

Krok 2

Cebulę obieramy i kroimy w drobną kosteczkę.

Krok 3

Składniki przekładamy do miski, dodajemy śmietanę i sok z cytryny. Całość mieszamy doprawiając solą i pieprzem do smaku.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *