Te placki bananowe to prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Aromatyczne i pełne słodkiego smaku bananów. Robi się je bardzo szybko, a pokochają je zarówno dzieci, jak i dorośli. Polecam na śniadanie lub kolację.
PLACKI BANANOWE PRZEPIS
Składniki
- banany – 2 sztuki
- jajka – 4 sztuki
- mąka pszenna – 2 czubate łyżki
- sól – szczypta
Przygotowanie
1. Białka oddziel od żółtek.
2. Banany obierz, pokrój na mniejsze kawałki i przełóż do miski. Dodaj żółtka, całość wymieszaj za pomocą widelca.
3. Następnie dodaj mąkę i ponownie całość wymieszaj do połączenia składników.
4. Białka ubij ze szczyptą soli na puszystą pianę. Dodaj do pozostałych składników i delikatnie wymieszaj.
5. Placki smaż na średnim ogniu na odrobinie tłuszczu z obu stron do zarumienienia.
6. Podawaj z ulubionymi dodatkami.