w

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką

Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to szybka do przygotowania przekąska, która doskonale sprawdzi się na imprezę lub na kolację. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku prostych składników, które dostaniesz w każdym sklepie. Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką fajnie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Polecam!

ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS

Składniki

  • 1 płat ciasta francuskiego
  • 12 plastrów sera żółtego
  • 12 plastrów ulubionej szynki
  • 4 łyżki ketchupu
  • 2 łyżki majonezu

Przygotowanie

1. Majonez mieszam z ketchupem.

2. Ciasto francuskie rozwijam na blacie i smaruje je przygotowanym sosem. Następnie na sosie układam plastry szynki i sera.

3. Całość zwijam w roladę wzdłuż dłuższego boku. Następnie kroję kawałki o grubości około 2 cm.

4. Roladki układam na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.

5. Piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.

Smacznego!

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *