Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką to szybka do przygotowania przekąska, która doskonale sprawdzi się na imprezę lub na kolację. Do ich przygotowania potrzebujesz tylko kilku prostych składników, które dostaniesz w każdym sklepie. Ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i szynką fajnie prezentują się na stole i wyśmienicie smakują. Polecam!
ŚLIMACZKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO PRZEPIS
Składniki
- 1 płat ciasta francuskiego
- 12 plastrów sera żółtego
- 12 plastrów ulubionej szynki
- 4 łyżki ketchupu
- 2 łyżki majonezu
Przygotowanie
1. Majonez mieszam z ketchupem.
2. Ciasto francuskie rozwijam na blacie i smaruje je przygotowanym sosem. Następnie na sosie układam plastry szynki i sera.
3. Całość zwijam w roladę wzdłuż dłuższego boku. Następnie kroję kawałki o grubości około 2 cm.
4. Roladki układam na leżąco na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia.
5. Piekę przez 15 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni.
Smacznego!