Sałatka z czerwoną papryką w roli głównej to propozycja idealna na kolację. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i sycąca. Posmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom.
SAŁATKA Z CZERWONĄ PAPRYKĄ PRZEPIS
Składniki
- papryka czerwona — 1 sztuka
- drobny makaron — 100 g
- filet z kurczaka — 300 g
- kukurydza konserwowa — 1/2 puszki
- szczypiorek — pęczek
- majonez — 2 łyżki
- jogurt naturalny — 2 łyżki
- musztarda — 1 łyżeczka
- przyprawy — gyros, czosnek granulowany, słodka papryka, sól, pieprz
Przygotowanie
1. Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw przyprawą gyros, słodką papryką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Usmaż na odrobinie tłuszczu i odstaw do przestygnięcia.
2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odcedź i pozostaw do ostygnięcia.
3. Paprykę czerwoną pokrój w kosteczkę, kukurydzę odsącz z zalewy.
4. Szczypiorek drobno posiekaj.
5. Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem tworząc sos.
6. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i wymieszaj.