w

Sałatka z czerwoną papryką

Sałatka z czerwoną papryką w roli głównej to propozycja idealna na kolację. Jest prosta w przygotowaniu, smaczna i sycąca. Posmakuje nawet najbardziej wybrednym podniebieniom.

SAŁATKA Z CZERWONĄ PAPRYKĄ PRZEPIS

Składniki

  • papryka czerwona — 1 sztuka
  • drobny makaron — 100 g
  • filet z kurczaka — 300 g
  • kukurydza konserwowa — 1/2 puszki
  • szczypiorek — pęczek
  • majonez — 2 łyżki
  • jogurt naturalny — 2 łyżki
  • musztarda — 1 łyżeczka
  • przyprawy — gyros, czosnek granulowany, słodka papryka, sól, pieprz

Przygotowanie

1. Kurczaka pokrój w kostkę, przypraw przyprawą gyros, słodką papryką, czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem. Usmaż na odrobinie tłuszczu i odstaw do przestygnięcia.

2. Makaron ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją podaną na opakowaniu, odcedź i pozostaw do ostygnięcia.

3. Paprykę czerwoną pokrój w kosteczkę, kukurydzę odsącz z zalewy.

4. Szczypiorek drobno posiekaj.

5. Majonez wymieszaj z jogurtem, musztardą, solą oraz pieprzem tworząc sos.

6. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj sos i wymieszaj.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *