Pasta kanapkowa z prażoną cebulką to pomysł na pyszne smarowidło do chleba. Robi się ją szybko i smakuje nieziemsko. Idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację.
PASTA JAJECZNA Z DODATKIEM PRAŻONEJ CEBULKI PRZEPIS
Składniki
- jajka — 5 szt.
- ser żółty — 100 g
- prażona cebulka — 5 łyżek
- majonez — 1 łyżka
- jogurt naturalny — 1 łyżka
- musztarda — 1 łyżeczka
Przygotowanie
1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.
2. Ser żółty również zetrzyj na tarce.
3. Składniki przełóż do miski, dodaj prażoną cebulkę, majonez, musztardę oraz jogurt naturalny. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj do połączenia.
4. Pastę podawaj ze świeżym pieczywem.