w

Pasta jajeczna z dodatkiem prażonej cebulki

Pasta kanapkowa z prażoną cebulką to pomysł na pyszne smarowidło do chleba. Robi się ją szybko i smakuje nieziemsko. Idealnie sprawdzi się na śniadanie lub kolację.

PASTA JAJECZNA Z DODATKIEM PRAŻONEJ CEBULKI PRZEPIS

Składniki

  • jajka — 5 szt.
  • ser żółty — 100 g
  • prażona cebulka — 5 łyżek
  • majonez — 1 łyżka
  • jogurt naturalny — 1 łyżka
  • musztarda — 1 łyżeczka

Przygotowanie

1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i zetrzyj na tarce.

2. Ser żółty również zetrzyj na tarce.

3. Składniki przełóż do miski, dodaj prażoną cebulkę, majonez, musztardę oraz jogurt naturalny. Całość dopraw solą oraz pieprzem i wymieszaj do połączenia.

4. Pastę podawaj ze świeżym pieczywem.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *