w

Gnocchi ze szpinakiem w sosie śmietanowym

Przepis na gnocchi ze szpinakiem w pysznym sosie śmietanowym. Danie z kilku składników, które przygotujecie w 15 minut! Idealnie sprawdzi się kiedy nie mamy czasu na spędzanie długich godzin w kuchni, a chcemy zjeść coś pożywnego na szybko. Gnocchi ze szpinakiem w sosie śmietanowym smakuje naprawdę wyśmienicie i zasyci na długo.

GNOCCHI ZE SZPINAKIEM W SOSIE ŚMIETANOWYM PRZEPIS

Składniki

  • 1/2 opakowania szpinaku
  • 250 g gnocchi
  • 100 ml śmietany do zup 18%
  • 100 g sera mozzarella
  • ok. 15 pomidorków koktajlowych
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

1. Gnocchi podsmaż na rozgrzanej patelni zgodnie ze wskazówkami podanymi na opakowaniu.

2. Następnie dodaj szpinak. Całość duś do momentu, aż szpinak zmniejszy swoją objętość.

3. Kolejno na patelnię wlej śmietanę i całość dopraw solą oraz pieprzem.

4. Ser mozzarella zetrzyj na tatce i wrzuć na patelnię.

5. Pomidorki koktajlowe pokrój na połówki i dodaj do reeszty. Całość duś przez 2-3 minuty.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *