w

Ekspresowe ciasteczka z marmoladą

Proste i przepyszne kruche ciasteczka z marmoladą, które przygotujesz w mgnieniu oka! Idealna przekąska do popołudniowej kawy lub herbaty.

CIASTECZKA Z MARMOLADĄ PRZEPIS

Składniki

  • ciasto francuskie
  • marmolada wieloowocowa
  • 1 jajko
  • cukier puder

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie pokrój na równe kwadraciki.

Krok 2

Na każdy kawałek ciasta nałóż łyżeczką marmolady i rozsmaruj ją po całej powierzchni, zostawiając jednak wolny brzeg, by móc zlepić ciasto w tzw. koperty.

Krok 3

Gotowe ciasteczka przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia, a następnie posmaruj roztrzepanym jajkiem.

Krok 4

Piecz przez około 15 minut w temp 220 stopni.

Krok 5

Po przestygnięciu posyp cukrem pudrem.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *