w

Tradycyjne ciasteczka z maszynki

Przepis na tradycyjne domowe ciasteczka z maszynki do mięsa. Idealne na święta i na co dzień. Ciastka są przepyszne i bardzo łatwe w przygotowaniu. Koniecznie musicie wypróbować.

CIASTECZKA Z MASZYNKI PRZEPIS

Składniki

  • 200 g masła o temperaturze pokojowej
  • 400 g mąki pszennej
  • 100 g cukru pudru
  • 2 żółtka
  • 2 łyżki kwaśnej śmietany
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia

Przygotowanie

1. Wszystkie składniki łączymy ze sobą i zagniatamy ręcznie lub robotem kuchennym.

2. Ciasto nakładamy porcjami do maszynki do mięsa z nakładką do ciastek i wyciskamy dowolne kształty. Następnie ciastka układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.

3. Pieczemy w 180° C przez około 15 min na złoty kolor.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *