w

Szybkie ciasto cytrynowe

Szybkie i smaczne ciasto bez ubijania jajek z dodatkiem soku i skórki ze świeżej cytryny. Świetny wypiek na deser do popołudniowej kawy czy herbaty.

SZYBKIE CIASTO CYTRYNOWE PRZEPIS

Składniki

  • 200 g mąki pszennej
  • 160 g miękkiego masła
  • 1 szklanka cukru
  • 3 jajka
  • skórka otarta z 1 i 1/2 cytryny
  • sok z jednej cytryny
  • 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia
  • 3 łyżki mleka

Przygotowanie

1. Masło ucieramy z cukrem. Następnie dodajemy resztę składników i miksujemy na jednolite ciasto.

2. Keksówkę wykładamy papierem do pieczenia i przekładamy ciasto.

3. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez 35-40 minut do zarumienienia i suchego patyczka.

4. Po upieczeniu i ostygnięciu ciasto możemy udekorować lukrem.

Szybkie ciasto cytrynowe

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *