w

Słodko-słona rozkosz

Słodko-słona rozkosz to pyszne ciasto bez pieczenia, które nie tylko pięknie prezentuje się na stole, ale także jest łatwe w przygotowaniu i obłędnie smakuje! Słodki krem przełamują słone krakersy co tworzy idealną kompozycję smakową, która zachwyci nawet najbardziej wymagające podniebienia. Polecam!

SŁODKO-SŁONA ROZKOSZ PRZEPIS

Składniki

  • herbatniki — ok. 40 szt.
  • słone krakersy — ok. 40 szt.
  • śmietanka kremówka — 500 ml
  • wiórki kokosowe — 100 g
  • cukier puder — 3 łyżki
  • masa krówkowa — pół puszki
  • czekolada mleczka — 100 g
  • śmietan-fix — 1 opak.

Przygotowanie

Krok 1

Schłodzoną śmietankę kremówkę ubij na puszystą masę z dodatkiem cukru pudru wymieszanego ze śmietan-fixem. Na koniec dodaj wiórki kokosowe i całość wymieszaj szpatułką.

Krok 2

Formę 24×24 cm wyłóż herbatnikami. Na herbatniki wyłóż 1/3 przygotowanej masy, a na niej ułóż warstwę krakersów. Na krakersach rozprowadź masę krówkową, a na niej ułóż kolejną warstwę krakersów.

Krok 3

Na krakersy wyłóż kolejną część masy, a na niej ułóż herbatniki.

Krok 4

Następnie wyłóż pozostałą masę, wierzch posyp startą na tarce czekoladą.

Krok 5

Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin.

Co myślisz?

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *