Pyszna i bardzo łatwa sałatka z jajkiem i pieczarkami marynowanymi, którą przygotujesz w kilka chwil. Sałatka doskonale sprawdzi się na różne okazje, jak i bez okazji.
SAŁATKA Z JAJKIEM I PIECZARKAMI MARYNOWANYMI PRZEPIS
Składniki
- pieczarki marynowane – 250 g
- filet z kurczaka – 350 g
- jajka – 4 szt.
- kukurydza konserwowa – 1/2 puszki
- majonez – 2 łyżki
- jogurt naturalny – 3 łyżki
- słodka papryka – 1 łyżeczka
- przyprawa gyros – 1 łyżeczka
- sól, pieprz – do smaku
Przygotowanie
1. Fileta z kurczaka umyj, oczyść i pokrój w kostkę. Przypraw przyprawą gyros, słodką papryką, solą oraz pieprzem. Usmaż na odrobinie tłuszczu i odstaw do przestygnięcia.
2. Jajka ugotuj na twardo, obierz i pokrój w kostkę.
3. Pieczarki marynowane pokrój w plasterki, kukurydzę odsącz z zalewy.
4. Jogurt naturalny wymieszaj z majonezem, solą oraz pieprzem tworząc sos.
5. Wszystkie składniki umieść w misce, dodaj przygotowany sos i wymieszaj.